BTW

Vloerisolatie kan duur zijn, vooral als je een hele nieuwe vloer laat leggen. Toch is het een relatief goedkope en zeer effectieve manier om een gedeelte van je huis te isoleren. Ook brengt het erg veel voordelen met zich mee, zoals een beter leefklimaat, een lagere energierekening, minder vocht in huis en minder huismijt. Er zijn een paar manieren waarop de overheid dit soort energiebesparende manieren wil steunen. Voorheen was er meer geld beschikbaar, maar toch kan je nu ook nog van een paar mogelijkheden gebruik maken. Het verlaagde BTW tarief is hier één van.

Verlaagde BTW

Op de arbeidskosten van alle isolatiewerken hoef je maar 6 procent BTW te betalen in plaats van 21 procent. Dit is dus best een groot verschil. Om hier voor in aanmerking te komen hoef je in principe niks te doen. Het lagere tarief moet door je aannemer worden verrekend op de eindfactuur. Het is dus wel verstandig om dit vanaf het begin bespreekbaar te maken en om het goed te controleren als het tijd is om te betalen.

Wat is er nog meer beschikbaar?

Behalve een verlaagde BTW kan je voor energiebesparende werkzaamheden ook een groene lening nemen om het te financieren. Deze leningen kan je krijgen voor tussen de €2500 en €25.000. Hier betaal je dan een lager rentepercentage over, meestal ligt deze tussen de 3 en 3,5 procent.

Subsidies

Op landelijk- en regionaal niveau zijn er ook subsidies beschikbaar om je financieel te steunen met je vloerisolatie. Zo kan je je, als je ook nog een andere maatregel uitvoert, in aanmerking komen voor de subsidie energiebesparing eigen huis. Samen met vloerisolatie, vallen hier dak en muurisolatie onder zowel als het aanleggen van hoogrendementsglas. Op regionaal niveau is er soms ook geld beschikbaar. Als je wilt weten of dit op jou van toepassing is, kan je kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Wat kost vloerisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparingen. Gratis en vrijblijvend.