Kosten 2018

Vloerisolatie levert veel voordelen op in huis. Zo zal je wooncomfort aanzienlijk verbeteren omdat de warmte gelijkmatiger over de ruimtes wordt verdeeld. De luchtvochtigheid gaat naar beneden en je kamers warmen sneller op en koelen langzamer af. Natuurlijk is het grote voordeel dat je de thermostaat minder hoog hoeft te zetten waardoor je bespaart op de energierekening en minder CO2 uitstoot veroorzaakt. En relatief gezien is vloerisolatie goedkoper dan sommige andere manieren om je huis te isoleren. Maar hoeveel kost het precies?

De factoren die invloed hebben op de prijs

De exacte prijs van vloerisolatie is moeilijk te geven. Dit hangt af van de materialen die je kiest, het oppervlak en de methode.

Het materiaal

De kosten van de materialen lopen op van €8 per vierkante meter voor glas- en steenwol en €25 per vierkante meter voor PUR Schuim en Neopixels. Hiertussen kan je materialen vinden zoals thermokussens, ecologische materialen (kurk, vlas, schapenwol en houtvezels) PIR platen en supafil. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar welk materiaal voor jou het beste is.

Het oppervlak

Voor het isoleren van een appartement van 45 vierkante meter ben je minder kwijt dan het isoleren van een vrijstaande woning van 70 vierkante meter. Dit is logisch, je hebt minder materiaal nodig en de arbeidskosten zijn minder. Voor een appartement kan je rekenen op een gemiddelde totaalprijs van €1350, vloerisolatie in een tussenwoning kost gemiddeld €1500, als je een 2-onder-1-kap woning wilt isoleren ben je gemiddeld €1650 kwijt en de vloer van een vrijstaande woning isoleer je voor gemiddeld €2100.

De methode

Je kan je vloer isoleren op verschillende manieren. Je kan de bodem van de kruipruimte isoleren, isolatiemateriaal op de onder- of bovenkant van de vloer aanbrengen of je hele vloer vervangen. Het isoleren van de bodem van de kruipruimte is goedkoper dan het isoleren van de onder- en bovenkant van de vloer, maar veel minder effectief. En als je een compleet nieuwe vloer moet aanleggen, ben je natuurlijk verreweg het meeste kwijt.

Wat kost vloerisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparingen. Gratis en vrijblijvend.