Landelijke subsidies

Helaas heeft de Nederlandse overheid flink moeten bezuinigen op subsidies. Er is een stuk minder geld beschikbaar gesteld voor energiebesparende werkzaamheden. En de kosten van isolatiewerkzaamheden kunnen flink oplopen. Dit betekent echter niet dat er niks is. Op landelijk niveau is er één subsidie waar je voor in aanmerking kan komen als je je vloer isoleert.

Landelijke subsidie energiebesparing eigen huis

Iedereen die twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoert komt hier voor in aanmerking. De subsidie loopt van 1 januari 2016 tot 31 december 2018. De maatregelen die hier onder vallen zijn vloer- of kruipruimte isolatie, het plaatsen van hoogrendementsglas en het isoleren van je dak of muren. Vloerisolatie alleen is dus niet voldoende. Toch is het zeer de moeite waard om een berekening te maken en te zien wat er voor jou mogelijk is, want als je hieraan voldoet kan je tot 20 procent van de totale kosten terugkrijgen.

Verlaagd BTW

Een andere manier waarop de overheid het nemen van energiebesparende werkzaamheden wil aanmoedigen is door het van kracht maken van een lagere BTW op de arbeidskosten. Je betaalt hiervoor namelijk 6 procent in plaats van 21 procent. Een verschil van 15 procent is niet klein. Je hoeft hier ook niks voor in te dienen, het lagere tarief zal via de factuur van de aannemer worden verrekend.

Groene leningen

Ook zijn er nog steeds een aantal groene leningen die je kunnen helpen jouw project te financieren. Deze leningen zijn er speciaal om energiebesparende werkzaamheden mee te kunnen betalen. Als je tussen de €2500 en €25.000 leent, kan je dit terugbetalen met een rentepercentage van tussen de 3 en 3,5 procent.

Regionale mogelijkheden

Behalve deze landelijke steun, kan je ook kijken of er regionaal niet iets mogelijk is voor jou. Veel provincies, gemeentes of steden hebben potjes voor dit soort verbeteringen. Je kan dit vinden op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Wat kost vloerisolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparingen. Gratis en vrijblijvend.